10 Negri Mititei: fapte bune si oameni frumosi

Așa cum am promis, astăzi am revenit cu noutăți din proiectul 10 Negri Mititei, cusut și meșterit cu mare drag de timișoreanca Lia Rădoi. Pentru cei care nu știu despre ce e vorba, fac un rezumat: cei 10 Negri Mititei sunt niște ambasadori ai faptelor bune. Oricine poate primi un negru mititel, în schimbul unei fapte bune. Atât că nu-l poate păstra mai mult de maxim două săptămâni. Ideea este ca fiecare pufoșenie să circule și să ajungă mereu la alte persoane.

Mecanismul de participare este următorul: 1. anunţi că vrei un negru mititel, în schimbul unei fapte bune; 2. dăruieşti negrul mititel unei persoane noi, cu promisiunea că şi aceasta va face o faptă bună; 3. îi trimiţi povestea Liei (adică îi spui de ce ai ales să-l dăruiești următoarei persoane și ce faptă bună va face + o poză), pentru a o spune lumii întregi. Fiecare negru mititel se oferă în mod gratuit.

De ținut minte că mititeii pot avea două roluri: de a culege fapte bune și de a spune mulțumesc cuiva care a făcut/face ceva frumos. Totuși, faptele bune nu trebuie să fie lucruri complicate. Poți ajuta o bunicuță să treacă strada sau îi poți căra plasele de cumpărături, poți lăsa pe cineva care se grăbește în fața ta la casă la supermarket etc. – lucruri simple, dar cu impact pentru celălalt.