Ar putea ajuta Ibuprofen-ul la „prevenirea’ bolii Alzheimer?

Un nou studiu a sustinut ca analgezicul Ibuprofen ar putea fi cheia pentru a ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Studiul privind populatia a fost condus de dr. Patrick McGeer, unul dintre cei mai importanti neurologi din lume. El si echipa sa au urmarit 500 de persoane inca din 2016, despre care se spune ca au o „predispozitie” la Alzheimer. Dr. McGeer le-a testat folosind un test de saliva pe care l-a dezvoltat, care masoara nivelul proteinei beta amiloid. Se spune ca proteina este un indicator al bolii.

Dr. Patrick McGeer a sugerat apoi ca in peste 55 de ani, administrarea unei doze zilnice de Ibuprofen ar putea contribui la reducerea riscului de aparitie a bolii Alzheimer. Acest lucru se datoreaza faptului ca este un medicament antiinflamator si inflamatia creierului este asociata cu boala Alzheimer. El a continuat sa sustina ca descoperirea este un „schimbator de joc” si ar putea face ca boala sa „dispara”. Acesta a spus: „Descoperirea noastra este un schimbator de jocuri. Acum avem un test simplu care poate indica daca o persoana este sortita sa dezvolte boala Alzheimer cu mult inainte de a incepe sa se dezvolte. Persoanele fizice pot impiedica acest lucru sa se intample printr-o solutie simpla care nu necesita prescriptie medicala sau vizita la un medic. Vestea cea mare este ca daca se aplica in intreaga lume, boala Alzheimer ar disparea. ”
Oamenii de stiinta lucreaza in prezent pentru a afla cat de mare ar trebui sa fie o doza de antiinflamatori pentru a fi eficienta. Se crede ca numarul este intre 1-2 pastile pe zi.

Dar cat de precis este acest studiu, intr-adevar?
Societatea Alzheimer, organizatia de cercetare din Marea Britanie de cercetare privind boala, a spus ca studiile clinice reale de testare a eficacitatii ibuprofenului prevenirea Alzheimer au fost dezamagitoare. Dr. Doug Brown, directorul politicii si ofiter de cercetare la Societatea Alzheimer, de asemenea, a avertizat ca utilizarea pe termen lung a anti-inflamatorii ca Ibuprofen ar putea ridica, de asemenea, riscul de ulcere gastrice si sangerari intestinale.  Doctorul Doug a sugerat, de asemenea, consultarea cu medicul dumneavoastra despre ibuprofen, deoarece ar putea interfera cu alte medicamente pe care le luati.

Sugestia cercetatorilor din aceasta lucrare conform careia luarea unui medicament antiinflamator zilnic, de indata ce un rezultat pozitiv pentru riscul de dementa este demonstrata de un test de saliva, este prematur, bazat pe dovezile actuale. In prezent, desigur, nu exista nici o vindecare sau prevenire a bolii Alzheimer, nici alta forma de dementa. Cu toate acestea, exista unele medicamente care pot imbunatati temporar simptomele sau pot ajuta la incetinirea progresiei bolii.
Medicii va recomanda, de asemenea, imbunatatirea sanatatii cardiovasculare, pentru a incerca si intarzia boala, consumand o dieta sanatoasa, facand exercitii in mod regulat, oprirea fumatului si a consumului unor cantitati mari de alcool.