Care sunt cele mai scumpe materiale textile folosite pentru realizarea paltoanelor de dama?

cele mai ieftine paltoane de calitateCei mai mari designeri din lume folosesc pentru realizarea produselor numai materiale de inalta calitate, lucru ce ridica automat si pretul produsului finit. Poate va este cunoscut faptul ca cel mai scump material din lume este matasea naturala. Cu ajutorul ei, specialistii realizeaza produse deosebite, chiar si atunci cand vine vorba de paltoane de iarna.

De ce este matasea atat de scumpa?

Pentru ca se extrage din coconii viermilor de matase. Cresterea lor este o activitate destul de periculoasa, care are nevoie de o atentie deosebita si de o investitie pe masura. Procesul de extragere este foarte migalos si necesita multa rabdare. Romania este si ea una dintre tarile care produc matase naturala. Pe primele locuri la capitolul productie de matase naturala se afla China si India.

Specificatii pentru paltoanele de dama din matase naturala

Daca v-ati achizitionat un astfel de palton trebuie sa stiti ca materialul are nevoie de o atentie speciala. Acesta nu trebuie sa fie intins pentru ca nu are capacitatea de a reveni la forma initiala; este sensibil la udatura. Este un material lucios si foarte stralucitor, care nu aluneca si are o textura foarte fina si prietenoasa cu pielea sensibila.

Tot la capitolul materiale textile scumpe, folosite pentru realizarea paltoanelor de dama pentru iarna 2016 – 2017 se numara si lana Cervelt. In fond, acest material este rezultatul amestecului dintre casmir si matase. Se gaseste foarte rar, iar acesta este principalul motiv pentru care este atat de scump.

Nici paltoanele cu dantela aplicata sau cele din bumbac nu se lasa mai prejos. Desi sunt materiale scumpe, calitatea lor este una remarcabila. Un palton dama din bumbac iti va tine de cald toata iarna si te va apara impotriva frigului si inghetului. El are capacitatea de a crea un vid in jurul tau, care va tine la distanta factorii externi nocivi, care iti pot afecta sanatatea, in special in sezonul rece.

Poti opta pentru un palton cu aplicatii din dantela in special atunci cand vrei sa mergi la un eveniment privat, ce are loc intr-un loc rafinat si elegant. In acest fel, vei reusi sa atragi atentia tuturor celor prezenti la eveniment si sa te impui ca o doamna care este foarte atenta cu felul in care se imbraca si cu felul in care se prezinta in societate.

Un palton de dama din bumbac este ideal insa si pentru o zi petrecuta la birou. Pe langa faptul ca este un articol vestimentar elegant, el reuseste sa sublinieze si latura practica pentru ca te apara de frig asa cum nu o face alt material.

De ce sa aleg un palton de iarna si nu o geaca?

Pentru ca paltonul este un obiect vestimentar foarte elegant, care pune in evidenta feminitatea si accentueaza prezenta rafinata. Poate fi purtat cu rochii elegante, dar si cu tinute casual. Poate fi asortat cu o pereche de cizme cu toc inalt sau cu o pereche de ghete joase. Acest lucru nu se intampla si in cazul gecii, care nu poate fi asortata cu o pereche de cizme cu toc pentru ca va crea impresia de aspect ieftin. Geaca se potriveste exclusiv la tinute lejere, sport, relaxate, pe care, de cele mai multe ori, le imbraci atunci cand mergi la o plimbare.