Cat de buna este apa de la robinet?

Imbuteliata sau de la robinet? Plata sau minerala?Stim cu totii ca ar trebui sa bem mai multa apa, dar poate fi greu sa stim ce tip este cel mai benefic pentru sanatatea noastra. Se pare ca atat apa imbuteliata, cat si cea de la robinet sunt la fel de sigure pentru a fi consumate, deoarece fiecare trece prin procese diferite.

Apa de la robinet este tratata chimic, neutralizata si apoi dezinfectata cu clor, pe care l-ati putea mirosi sau gusta, dar este la niveluri foarte scazute, complet sigure. Apa de la robinet  mai poate contine fluor, fie in mod natural, fie adaugat, si exista dovezi care spun ca acesta ajuta la prevenirea cariilor dentare. Din nou, este la niveluri sigure. Gustul apei de la robinet variaza de la o regiune la alta si poate doriti sa utilizati un filtru de apa daca este foarte greu (bogat in minerale) si va scalda fierbatorul sau nu va place gustul (filtrele indeparteaza mici metale si minerale).

Apa imbuteliata, pe de alta parte, este la fel de testata si sigura pentru consum. Aceasta trebuie sa probina dintr-son sursa identificata si protejata. Indiferent daca o preferati imbuteliata, filtrata sau de la robinet, cu o felie de lamaie apa o sa aiba un gust extraordinar si numeroase beneficii pentru sanatate. Apa este un aliat al sanatatii si este de preferat sa fie consumata cat mai des, in cantitati destul de mari.