Ce ar trebui să facă ministerul Sănătăţii în loc să trimită drepturi la replică

Am primit pe adresa de email a redacţiei un drept la replică semnat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în legătură cu dezvăluirile prezentate de ziarul nostru prin seria de interviuri realizate cu sursa „Medicul de Gardă”. Nu ştiu dacă ministrul Sănătăţii şi-a găsit timp să dicteze dreptul la replică, dar sigur aşa părea. Atacurile la persoană prezente în cadrul scrisorii nu îşi au rostul cu atât mai puţin în cadrul unui drept la replică, fiind opinia mea aceea că, oricum, un ministru ar trebui să se îndeletnicească cu altfel de preocupări. faptul că am renunțat la consultanță politică acum un an și jumătate, după alegerile prezidențiale din 2009 e un lucru public, dar ministrul Sănătății nu cred că citește prea mult ziarele! Doar e ditamai omul politic!!! I-am acordat 24 de ore să rectifice afirmațiile, în caz contrar îl voi da în judecată.

Cred că ar fi mai interesant pentru toţi românii ca ministerul Sănătăţii să ne lămurească în ceea ce priveşte o serie de aspecte punctate de Sursa „Medicul de Gardă”. Cum rămâne cu coplata: este o sumă pe care pacienţii o plătesc pe zi sau la finalul perioadei petrecute în spital? Dacă este o sumă cuprinsă între 5 şi 10 lei, la finalul perioadei de spitalizare, aşa cum a spus ministrul Nicolăescu odată, atunci este suma suficientă pentru a aduce beneficii sistemului? Care este strategia ministerului Sănătăţii de a opri exodul medicilor români în străinătate, în timp ce pacienţii rămân cu măcelarii? Ce se întâmpla cu taxa de claw-back? Cum îşi propune ministerul să îi protejeze pe pacienţi de reţeaua producători- distribuitori- farmacii, a cărei singură valoare o reprezintă banul? Şi întrebările pot continua la nesfârşit

Vom continua campania începută privind neregulile din sistemul de sănătate. Speranţa noastră este aceea, că dincolo de a scrie drepturi la replică, ministerul Sănătăţii ar putea să se sesizeze în privinţa punctelor slabe ale sistemului şi să treacă la remedierea lor. Până la urmă, îmbunătăţirea sistemului sanitar este principala sa menire. Sau așa ar fi normal.