Ce ar trebui sa stii daca vrei sa predai cursuri de inot pentru copii?

Inotul este un sport sanatos si placut, iar parintii se pare ca investesc din ce in ce mai mult in a-i invata pe copiii lor sa il practice. Beneficiile sunt multiple, atat la nivel fizic, cat si la nivel mental.

Chiar daca nu este o activitate dificila, iar micutii invata repede prin joaca, sa fii instructor la cursuri de inot pentru copii este o adevarata provocare. Trebuie sa te adaptezi la personalitatea si la educatia fiecarui copil, ba mai mult trebuie sa il ajuti sa isi invinga temerille.

Am reusit sa strangem o serie de sfaturi esentiale pentru instructorii de la cursurile de inot pentru copii, mai ales ca acestora li se cer foarte multe atuuri de comunicare si de organizare.
Prin urmare, iata ceea ce ar trebui sa stii si sa faci:

1. Fa-ti un program clar

Curs de inot pentru copii - tarifeAtunci cand trebuie sa te ocupi de mai multe cursuri de inot pentru diverse grupe, este foarte usor sa faci greseli sau sa confunzi antrenamentele. Fa-ti un calendar personal si tine o evidenta a grupelor.

2. Esentialul conteaza

Niciodata sa nu prelungesti cursurile de inot pentru copii mai mult decat ti-ai programat. Unii copii pot sa fie dificil de antrenat 30 de minute in continuu, air altii nu pot sa faca fizic fata. Astfel, eficienta pregatirii pe care o faci cu ei va scade, iar rezultatele vor fi pe masura.

3. Inverseaza ordinea exercitiilor

Atunci cand se poate, este important sa aduci elemente de noutate sau sa surprinzi printr-o alta ordine de efectuare a exercitiilor. Unele antrenamente se pot dovedi repetitive, ceea ce pentru cei mici nu este tocmai motivant. In cel mai bun caz, se vor preface ca te-au auzit, insa vor executa gresit toate miscarile, iar asta va deveni frustrant pentru tine. Asa ca incearca sa ii tii mereu cu ceva in suspans de-alungul cursurilor de inot pentru copii.

4. Personalizeaza

Fiecare copil are un anumit stil de a invata si de a-si insusi lucrurile noi. De aceea, este important sa te pliezi in functie de personalitatea fiecaruia. Fie ii intrebi ce vor sa invete intr-o anumita zi sau cu ce ar vrea sa inceapa cursurile de inot, fie ii observi atent si anticipezi ca un bun cunoscator ce i-ar ajuta sa se dezvolte mai bine. O solutie poate fi discutia cu parintii sau cu insotitorul copilului.

In orice caz, fiecare este diferit, iar tu trebuie sa folosesti asta in avantajul tau.

5. Fa-i pe copii sa se simta in siguranta

Una dintre cele mai frustrante probleme care apar frecvent atunci cand predai cursuri de inot pentru copii este sa ii ajuti sa isi infranga teama. Ceea ce specialistii au observat este ca micutii se simt mai in siguranta atunci cand te vad purtand vesta de salvare. Este important sa le reamintesti constant ca ai mai facut asta si ca esti acolo sa previi orice accident.