Ce trebuie sa avem in vedere cand cumparam un prajitor de paine

Dimineata perfecta poate incepe cu o cana de cafea sau una de ceai. Pe langa acestea trebuie sa adaugam si un mic dejun suficient de bogat incat sa avem energie pana la pranz. Prima masa a zilei ar trebui sa contina si paine prajita pentru ca are un gust aparte fata de una proaspata. Ca atare, ne trebuie un prajitor de paine ieftin iar pe piata exista o gama variata de astfel de electrocasnice.

Pretul lor este extrem de variat avand in vedere ca incepe de la 50 de lei si ajunge chiar la 1.000 de lei. Sunt multe aspecte care justifica diferenta de pret insa e foarte important sa le putem interpreta atunci cand vrem sa cumparam un prajitor de paine. Pretul mai mare nu ne poate ajuta de foarte multe ori sa alegem cel mai bun prajitor.

Trebuie sa ne gandim in primul rand la ce vrem de la prajitorul de paine. Daca obisnuim sa folosim painea prajita la sandwich-uri atunci e indicat sa renuntam la prajitor si sa optam pentru un sandwich-maker. Intre cele doua aparate exista diferente, chiar daca multa lume nu le sesizeaza.

De regula cele mai ieftine prajitoare pot praji simultan doar doua felii de paine, dispun de tava pentru firimituri si au in jur de cinci trepte de rumenire. Acestea pot fi suficiente atunci cand nu folosim prajitorul prea des. De asemenea, exista pe piata prajitoare de paine multifunctionale, dotate cu minigrill sau fierbator de oua.

In cazul in care vrem sa facem un mic dejun delicios familiei devine util un prajitor cu o capacitate de prajire mai mare, de patru sau chiar sase felii de paine. Fiecare membru al familiei isi doreste sa ajunga cat mai repede la scoala, facultate ori servici. Pentru a le satisface nevoile tuturor avand la dispozitie un prajitor cu cu doar doua feli, va trebui sa ne sacrificam mereu orele de somn.

Pe langa acest lucru, un prajitor bun trebuie sa aiba neaparat cat mai multe trepte de prajire, functiile de reincalzire si decongelare, dar si timer. Va trebui sa putem controla oricand gradul de prajire al painii si sa anulam orice comanda gresita. Functia de decongelare ajuta la aducerea la temperatura camerei a unor produse semipreparate pe care le putem folosi la sandwichuri sau separat.

Un criteriu foarte important atunci cand ne dorim alegerea unui prajitor bun este sa ne uitam la puterea acestuia. Consideram ca trebuie sa aiba o puterea medie de 750 de W. Daca are cu 100 de W mai putin nu e neaparat o problema pentru ca nu se va simti in timpul petrecut cu prajirea painii.

Prajitorul ideal trebuie sa aiba lift pentru ridicarea painii pentru a nu ne chinui sa scoatem feliileĀ  incinse. De asemenea, mai trebuie sa aiba functia de atentionare sonora, absolut necesara atunci cand suntem distrasi de alte activitati si uitam de prajitor. Daca nu avem aceasta functie trebuie sa retinem ca nu e bine sa mancam niciodata painea arsa pentru ca se spune ca ar fi cancerigena.