Cum sa preparati somon cu piure de mazare

Somonul cu piure de mazare este un preparat simplu. Acest piure de mazare este atat de usor de facut, dar are o aroma pufoasa si o culoare vibranta care il face atat de impresionant. Dandu-ti somonului o piele crocanta, o face un pic mai special decat o bucata standard de somon. Pielea unui filet de somon are de fapt cea mai mare concentratie de acizi grasi Omega 3 din orice parte a pestelui, iar facandu-l frumos si crocant este o modalitate foarte buna de a se bucura de el. Somonul cu piure de mazare este o masa perfecta la jumatatea saptamanii, dar, de asemenea, se simte suficient de special pentru a putea servi ca o petrecere principala. Am servit piureul de somon si de mazare cu cartofi pentru a deveni un pic mai substantial, dar ati putea servi cu o salata de cereale sau orez, daca preferati. Mazarea congelate este o capsula congelata rapida si sanatoasa care poate fi utilizata in atat de multe feluri de mancare.

ingrediente
1 lingura de nuci de pin
4 lingurite creme fraiche
coaja si sucul de la o lamaie
citeva lingurite de menta proaspata
2 linguri ulei de floarea-soarelui
4 fileuri de somon, condimentate
mazare

Metoda
Puneti mazarea intr-o sita si rulati sub apa fiarta din boiler pentru a le dezgheta. Porniti-le intr-un procesor de bucatarie cu nuci de pin, creme fraiche, coaja de lamaie, suc si menta.

Incalziti uleiul intr-o tigaie pana cand se fierbe foarte mult, apoi gatiti somonul, cu fata in jos, pana cand este crocant. Rasturnati-o si gatiti-o timp de cateva minute pana cand se fierbe. Serviti piureul cu somonul cald.