Cum sa redai unei geci caracterul de rezistenta la apa?

Cu timpul si cu purtarea, capacitatea de rezistenta la apa a unei geci de iarna poate disparea treptat. Fie nu te mai protejeaza la aceeasi intensitate, fie este eliminata complet. Daca ai constatat ca geaca ta preferata absoarbe apa, iar tu te uzi de fiecare data cand te prinde o ploaie mai mare, atunci ar trebui sa iti pui cateva semne de intrebare. Este posibil ca articolul vestimentar sa nu mai aiba abilitatea de a lupta atat de mult cu factorii externi.

Iata cateva sfaturi despre cum poti readuce caracterul de rezistenta la apa. Gecile de dama purtate in exces, care incep sa absoarba apa pot fi „reparate”. Cu ajutorul catorva metode simple, o poti face ca noua:

Spala geaca de iarna

Primul pas este sa speli geaca de iarna inainte de a incepe acest proces si sa o lasi sa se usuce foarte bine. Murdaria si uleiul pot afecta destul de mult membrana responsabila de asigurarea rezistentei la apa si umezeala si astfel risti sa accentuezi puterea de penetrare.

Spalare sau spray

Exista doua modalitati prin care poti reda unei geci de iarna rezistente la apa: fie prin metoda spalatului, fie prin cea a spray-ului. Va trebui sa te hotarasti mai intai care este cea mai potrivita pentru tine in momentul dat. Nu uita sa folosesti produse de calitate, care sa nu afecteze in niciun fel materialul. Pentru a te asigura de acest lucru, cel mai bine este sa testezi inainte pe o bucatica mica de material. Dupa ce ai vazut ca nu se intampla nimic, poti trece la pasul urmator.

Aplicarea spray-ului

Daca te hotarasti sa folosesti un spray profesional, ai grija sa il tii la o distanta de 15 – 20 de cm de suprafata gecii. Contactul direct cu aceasta poate afecta rezistenta si poate influenta in mod negativ capacitatea ei de rezistenta la apa. Este ideal sa pastrezi geaca pe o suprafata intinsa, atunci cand aplici spray-ul pentru ca nu cumva sa formezi pete sau detalii inestetice.

Verifica atent fiecare portiune din material pentru a te asigura ca nu ai omis nicio bucatica. Cu siguranta nu vrei sa termini treaba si sa constati ca ai uitat o zona minuscula, dar care pare destul de inestetica.

Uscare naturala

Las-o sa se usuce natural. Nu o face fortat. Nu incerca sa utilizezi uscatorul de par sau sa o pui pe calorifer. Contactul direct cu o sursa de caldura afecteaza in mod drastic aspectul materialului. Pentru umeri este recomandata o a doua aplicare. Este o zona asupra careia trebuie sa insistam astfel incat rezultatul final sa ne multumeasca.

De fiecare data cand te hotarasti sa iti cureti geaca de iarna, tine cont de cateva sfaturi de baza:

Foloseste produse de calitate. Acestea nu vor afecta in niciun fel materialul si vor reusi sa ii confere un aspect placut. Daca ai investit o suma maricica in achizitionarea acestui produs, este si pacat sa o intretii cu produse de proasta calitate.

Las-o sa se usuce natural. Nu interveni cu uscarea fortata pentru ca risti sa o distrugi in totalitate si sa nu te mai poti bucura de ea. Este pacat sa arunci pe geam o suma de bani, fie ea mare sau mica. Si, in plus, ce vei mai purta iarna aceasta?