De ce este bine sa fiti vulnerabili

Vulnerabilitatea – starea de a fi expus la posibilitatea atacarii sau a ranirii – poate fi dureroasa, mai ales in aceasta lume competitiva a mediilor sociale si a perfectiunii „Insta”.

Dar poate fi si o forta. Iata cum puteti maximiza aceasta putere.

Aratand ca este eliberator
Vulnerabilitatea este gresit inteleasa: mai degraba decat sa fie o slabiciune, este, in schimb, un semn de rezistenta. Este capacitatea de a va confrunta cu adevarul si de a va expune sufletul. Este o sinceritate in actiune – genul care va impiedica sa va simtiti satisfacator, va propulseaza si va permite sa cresteti.

„Adevarata apartenenta apare numai atunci cand prezentam sinelui nostru autentic, imperfect lumii”, spune Louise Greidinger, medic practicant de wellness.

Fiti suficient de curajosi pentru a spune „am nevoie de ajutor” cand simtiti ca sunteti indoiti. Minunatul lucru cu prietenii apropiati este ca se vor raliui. Reteaua este acolo, trebuie doar sa o accesati. Vulnerabilitatea este, in cele din urma, plina de satisfactii – ea imputerniceste si elibereaza, creand un efect de ripple care ii incurajeaza pe altii sa faca acelasi lucru.

Familiarizati-va cu verificarea regulata a sentimentelor. Odata ce acest obicei devine obisnuit, este mai usor sa identificati si sa vocalizati orice nu se simte bine. In aceste momente, ne dam seama cine suntem si care dintre nevoile noastre nu sunt satisfacute.

 

Creati relatii mai profunde
Este o astfel de putere de a va cunoaste propria minte si de a va face viata mai putin complicata. „Odata ce este usor sa vorbesti despre vulnerabilitatile tale, devii mai relaxat si energia ta este linistita „, spune consilierul Fiona Austin, care este specializat in insomnii, temeri si tulburari legate de anxietate.

Si o abilitate profunda de a empatiza este infectioasa. Dar nu este vorba despre suprasolicitarea; identificarea unei persoane cu care poti vorbi cu sinceritate are un efect foarte pozitiv. Nimic nu ne face fericiti ca o legatura adevarata si profunda.

Incercati acest lucru. Scrieti o scrisoare de dragoste pentru dvs si includeti primele 10 puncte ale personalitatii, talentelor si abilitatilor. Va ajuta sa va vedeti prin ochii celorlalti. Asigurati-va ca pastrati ceea ce ati scris. Daca aveti o rasturnare, o zi proasta sau aveti o perioada de stres, va va reaminti ca va veti simti din nou bine.