De ce samponul poate fi groaznic pentru par

Pentru majoritatea dintre noi, spalarea parului cu sampon aproape in fiecare dimineata (sau in fiecare noapte) este la fel ca in fiecare zi cand ne curatam dintii, manancam micul dejun si ne punem pantofii pe timp de zi.

Dar se pare ca, de fapt, acest lucru ar putea dauna incuietorile noastre in moduri pe care nici macar nu le avem in vedere. Samponarea parului nostru ar putea fi unul dintre cele mai grave lucruri pe care le putem face. Expertii in par au aratat ca, desi ne bazam pe sampon pentru a curata scalpul nostru, se poate intampla sa fie prea puternic pentru firele delicate de par.

Ei au marturisit: „Realitatea este ca samponul este un produs care a fost facut sa fie prea puternic pentru utilizarea lui. Cand oamenii au inventat pentru prima oara samponul, au hotarat ca vom putea fi mai curati. Si asta a facut un sens perfect pentru mainile tale, pentru felurile tale … dar nu are sens pentru pielea ta sau pentru parul tau.”

Mai degraba decat sampoanele obisnuite, ar trebui sa ne spalam cu un detergent pe baza de ulei.

Expertul pentru par a continuat sa dezvaluie faptul ca samponul poate fi prea stralucitor pentru parul nostru, explicand de ce s-ar putea simti mai greu decat in ​​mod normal. El a explicat: „Cand utilizati sampon pe par si pe scalp, indepartati bariera naturala de protectie a parului. Corpul tau raspunde prin fixarea si reproducerea acelor uleiuri in acea bariera, iar tu ajungi intr-un ciclu vicios, unde te curati. Atunci cand clatiti, legatura cu apa este suficient de puternica pentru a indeparta de pe scalp lucrurile care sunt lipite. Asta ar fi orice produs in parul tau, orice murdarie, orice grasime in exces, toate lucrurile pe care vrei sa le scapi, inclusiv bariera naturala de protectie a parului.”

Expertii de par sugereaza ca spalarea parului prea regulat ar putea fi deosebit de daunatoare si ar putea face sa para mai greu parul decat in ​​mod normal. Incercati sa reduceti spalarile de par de trei ori pe saptamana si sa vedeti daca exista vreo diferenta semnificativa.