În ce dispute mai participă

Am mai spus şi cu alte ocazii că preşedintele PNL are tendinţa de a se amesteca în schimburi de replici care nu îi aduc niciun avantaj. Şi mai ales care pot fi evitate.

Ultimul episod de acest gen l-a avut în prim-plan pe Dinu Patriciu. Deranjat că omul de afaceri a susţinut că a participat la construcţia USL, Crin Antonescu a ţinut să-l  contrazică într-una din puţinele intervenţii publice pe care le-a avut în ultima vreme. Apoi, a spune că Patriciu este doar un simplu membru e ca şi cum nu ai cunoaşte istoria recentă a PNL sau poate şi pe cea personală. Crin Antonescu însuşi, acum doi ani de zile în discursul din ziua în care a devenit şef al liberalilor, a ţinut să mulţumească ii lui Dinu Patriciu.

Dincolo de faptul că putea să evite acest nou schimb de replici, Antonescu a făcut o remarcă ce iar a pus pe tapet o veche controversă. « Numai unul din cei doi îmi este partener, respectiv domnul Voiculescu. Domnul Patriciu nu îmi este partener(…) ». Loialitatea faţă de parteneriatul cu Dan Voiculescu nu mai e un secret pentru nimeni de multă vreme. Iar Antonescu ţine să o dovedească de fiecare dată. Numai că aceasta este o comparaţie care iarăşi putea fi evitată. Practic, Antonescu spune că preferă un colaborator al Securităţii (aşa cum a fost declarat Voiculescu cam de toate instanţele din România) în faţa unui membru puternic şi vizibil al PNL cam din 1990 de când s-a înfiinţat partidul.

Acest tip de acţiuni nu fac decât să alimenteze criticile celor care spun că Antonescu s-ar alia cu oricine pentru a deveni preşedinte al ţării. Între timp, liderul PNL ar putea să decidă să se ocupe de alte probleme pe care le are. De pildă, faptul că într-un sondaj IMAS publicat recent, pentru prima oară de la începutul anului, Victor Ponta este cotat cu o mai mare cotă de încredere…