Laszlo Tokes a fost ales cu ajutorul SRI. Şi al lui Traian Cel Mare

Am citit un comentariu care semnala fenomenul Laszlo Tokes, în special faptul că în Ialomiţa a luat 400 de voturi. Pentru cei interesaţi vă spun o poveste: în weekendul care a trecut m-am intalnit cu câţiva ofiteri de informatii, absolut intâmplător, dacă o asemenea întâlnire poate fi întâmplătoare. Am discutat despre alegerile care tocmai se consumaseră. Unul din ei avea legături destul de serioase cu sociologia şi mi-a dat câteva informaţii interesante:
Consilierul de imagine al lui Laszlo Tokes este fostul sef al serviciilor de informaţii maghiare de pe vremea lui Victor Orban. De atfel, LT a fost ajutat direct, prin prezenţă fizică, dar şi indirect, cu bani, de partidul lui Victor Orban.
Traian Băsescu a fost foarte interesat de ruperea UDMR, fiind concepută în acest sens o strategie prin care s-a realizat o distribuţie a voturilor pe tot teritoriul României, fiind utilizate în acest sens resursele SRI. Mă refer nu numai la voturile directe, ci şi la manipularea rezultatelor.
Theodor Stolojan a fost propulsat prin direcţionarea unor voturi din zona PD către PLD. De aici apare diferenţa între rezultatele sondajelor, care dădeau PLD cu 4 la sută şi scorul final, aproape dublu.
M-ar interesa să-mi daţi analize şi informaţii legate de subiect. Nu de alta, dar măcar să vadă că nu dormim în bocanci…