O calitate esentiala care ti-ar putea salva mariajul

De multe ori suntem stresati si grabiti, traind intr-o lume competitiva in vremuri nesigure, deci nu este surprinzator faptul ca suntem inclinati sa renuntam la bunatatea zilnica. Dar, a fi o persoana amabila este un lucru bun pentru sanatatea ta. Imbunatateste fericirea, sanatatea, satisfactia vietii si conexiunea cu celelalte persoane. Este, de asemenea, o calitate contagioasa. Acest lucru este valabil in special in legatura cu partenerul tau de viata. Bunatatea- impreuna cu stabilitatea emotionala-este cel mai important predictor al satisfactiei intr-o relatie pe termen lung.

Mai degraba decat sexul pasional, emotia si gesturile mari, micile complimente rostite la ceasca de ceai sau cafea in fiecare dimineata reprezinta elementul care leaga cuplurile impreuna.

Un exemplu important este modul in care raspundem solicitarilor partenerului nostru de conectare, denumite „oferte”. („Hei, uita-te la asta”/”Ghici ce s-a intamplat astazi?”). Daca partenerul tau te intrerupe cu o intrebare, il ignori, te enerveaza sau raspunzi generos dovedind bunatate?

Universitatea din Washington , responsabila de decenii de cercetari asupra casatoriilor, a constatat ca 87% dintre cuplurile care au raspuns cu amabilitate la „ofertele” partenerului au ramas inca impreuna peste sase ani, comparativ cu 33% dintre cuplurile care nu au facut asta.

Aminteste-ti ca bunatatea este innascuta. Oamenii sunt proiectati sa coopereze pentru a supravietui, dar, in acelasi timp, competitivi in mod natural, capabili de a vedea lucrurile doar din perspectiva proprie. Cu toate acestea, iti poti exersa capacitatea de a fi bun.

Exerseaza perspectiva. Cercetarile arata ca fortandu-va sa vedeti lumea din punctul de vedere al celorlalti poate creste empatia si poate intari bunatatea. Asta inseamna sa iei in considerare modul in care partenerul tau s-ar simti dupa o zi lunga.

Intampina posibilul comportament rautacios al partenerului cu intelegere. Asta nseamna sa inventezi scuze pentru faptul ca este nepoliticos. „Poate ca sunt nerabadatori”/”Au aflat vesti proaste astazi”. Permite ca raspunsul tau bland sa modifice situatia.

Arunca la o parte judecata. In fiecare interactiune, este important sa empatizezi si sa imbratisezi ideea ca toata lumea aduce ceva valoros la masa. De obicei avem tendinta de a sari cu raspunsurile inainte ca celalalt sa termine macar de vorbit. Fa un efort sa temperezi aceasta parte.