Patru aspiratoare inteligente pe care le putem cumpara de pe Emag

Pe piata din Romania exista aspiratoare automate din diverse game, cu preturi ce incep de la 800 de lei si pot ajunge pana la 6.000 de lei. In perioada reducerilor, daca avem putin noroc, putem cumpara astfel de electrocasnice cu aproximativ 500 de lei.

Emag ne pune la dispozitie peste 50 de astfel de electrocasnice pe care le numim generic „inteligente”, in randurile de mai jos vom incerca sa facem o lista cu cele mai interesante, luand in calcul raportul calitate-pret. Nu vom face un top ci vom incepe cu cel mai ieftin aspirator inteligent dintre acestea, urmand sa le enumerat in functie de costul de achizitie, de la cel mai mic la cel mai mare.

Dirt Devil Spider M607 are unul dintre cele mai rezonabile preturi in momentul de fata si deseori poate fi cumparat la pret redus cu 500 de lei. Are un aspect decent fata de alte aspiratoare insa puterea este 17 W, adica undeva la jumatate fata de cele care au un pret de peste 1.500 de lei. Autonomia este de o ora, iar acesta este un alt lucru pe care ar trebui sa il trecem la minusuri. Se incarca in patru ore.

Curata aproape toate suprafetele, cu exceptia covoarelor cu fir lung. Aspiratorul este dotat suplimentar cu o matura care ajuta la aspirarea prafului des. Dezavantajul ar fi ca uneori praful se ridica si nu este absorbit in totalitate. Capacitatea de colectare este de 0.27 de litri.

Roomba iRobot 616, la un pret aproape dublu, vine si cu o putere de absortie si cu o autonomie dubla. Puterea este de 33 W, iar autonomie este de 120 de minute. Nu are matura insa are periute capabile sa aspire eficient chiar si in jurul mobilei. Anumiti senzori il ajuta sa nu cada pe scari, iar sistemul AntiAngle il ajuta sa nu se incurce in cabluri. Producatorii sustin ca e capabil sa aspire orice suprafata.

Philips SmartPro Active este echipat cu sase senzori cu infrarosu care ajuta la detectarea si evitarea obstacolelor. Mediul inconjurator este analizat cu ajutorul a aproximativ 20 de senzori. Poate fi programat pe o saptamana cu ore diferite in fiecare zi. Atunci cand bateria da semne ca incepe sa se descarce, aspiratorul se indreapta singur spre statia de andocare pentru a se incarca. Ca atare, daca avem aceasta statie conectata la priza, ne putem intoarce acasa peste o saptamana si vom gasi curat, pentru ca aspiratorul isi va face treaba in lipsa noastra.

Samsung Visionary Mapping System este cu adevarat un aspirator „inteligent” deoarece cu ajutorul unei camere digitala este creata o harta completa a intregii locuinte si cu ajutorul acesteia sunt create cele mai eficiente trasee de aspirare. Se incarca automat in aproximativ doua ore, deci nu mai avem grija incarcarii lui. Trebuie doar sa conectam la priza dispozitivul de incarcare.

Beneficiem de telecomanda astfel incat putem supraveghea de la distanta modul in care se aspira si putem da comenzi. Colecteaza 0.6 litri de praf, are o putere de aspirare de 60 W si o autonomie de 90 de minute insa in contextul in care aspiratorul se incarca singur acest aspect devine neimportant.