Principalul factor de risc pentru cancer al femeilor va fi modificat pana in 2043

Cancerul este unul dintre cei mai mari criminali din Marea Britanie – inca in 2015, Cancer Research UK a raportat ca aproximativ 38% dintre cazuri au fost prevenite, iar fumatul a fost numit cauza principala care poate fi prevenita.

Dar se pare ca totul se va schimba in 25 de ani, dupa cum expertii au prezis ca obezitatea va depasi probabil fumatul ca cauza principala de prevenire a cancerului la femeile britanice pana in 2043. Aceasta este potrivit unui raport recent al Cancer Research UK. In prezent, 12% din cazurile de cancer la femei sunt legate de fumat, iar 7% sunt supraponderali si obezi.

Cu toate acestea, pe masura ce ratele de fumat scad si ratele de obezitate sunt proiectate sa creasca, Cancer Research UK prezice ca acest decalaj se va inchide probabil in 25 de ani, iar obezitatea va urca pentru a deveni numarul unu conducator de cancer la femei.

Presupunand tendintele curente continua, Cancer Research UK prezice pana in 2043 ca fiind supraponderali si obezi ar putea fi legata de chiar mai multe cazuri de cancer decat fumatul la femei.

Acestia afirma, de asemenea, ca pentru barbatii din Marea Britanie, obezitatea nu va supravietui fumatului ca fiind cea mai mare cauza preventiva de cancer pana la ceva timp mai tarziu, deoarece mai multi barbati decat femeile fumeaza.
Desi obezitatea este mai raspandita la populatia masculina, se crede ca obezitatea este un factor de risc mai mare pentru femei.

Raportul Cancer Research leaga fumatul cu cancere cum ar fi leucemia mieloida acuta, plamanul, vezica urinara, intestinul, cervicalul, pancreasul si stomacul. Supraponderabilitatea sau obezitatea este legata de cancerele intestinale, vezica, rinichi, ficat, san, ovarian si tiroidian.

Expertul in prevenirea cancerului din Marea Britanie, profesorul Linda Bauld, a spus ca, ca atare, guvernul trebuie sa creasca gradul de constientizare cu privire la bolile legate de greutate, in mod similar cu eforturile lor de a reduce fumatul, pentru a reduce rata natiunii de crestere a obezitatii.