Puneti-va nevoile proprii pe primul loc

„Ca o specie, trebuie sa fim supravietuitori, astfel incat vulnerabilitatea arata la fel ca si cererea de ajutor, ceea ce poate fi dificil”, spune antrenorul de sanatate si bunastare Sally Bee.

Exista, de asemenea, problema femeilor care sunt notorii de bine sa se puna ultimii. Intr-adevar, nu poti fi acolo pentru altcineva daca nu iti faci mai intai nevoile. Chiar daca sentimentele de vulnerabilitate sunt dureroase, inclinati-va in aceasta emotie pana cand rana se transforma in intelegere, acceptare si intelepciune. Odata ce incepeti sa fiti sinceri cu propria persoana, veti atrage oameni care va pretuiesc pentru ca se simt cu totul in siguranta in onestitatea dvs.

Luati o frunza din gazda talk-show-ului si din cartea apreciativa a actritei lui Oprah Winfrey. Regina confesionala, Oprah vorbeste deschis despre bataliile ei in greutate, relatiile, pierderea unui copil si abuzul fizic si emotional. Acestea au fost toate subiectele de tabu pana cand a facut relatarea inexplicabila si, impartindu-si propriile vulnerabilitati, a deschis un loc sigur pentru altii sa-si articuleze si sa le accepte.

Incearca acest jurnal de sinceritate „ganduri si sentimente”, sugereaza Bee. Cand lucrurile merg bine, nu simtim nevoia de a impartasi momentele, dar cand viata merge in jos, este important sa va descarcati. Poate fi greu sa cititi si sa reflectati asupra felului in care va simtiti, dar va ajuta sa fiti multumit.

S-ar parea putin probabil, dar cand lucrurile sunt bune, puteti ajunge intr-o zona de pericol deoarece sunteti mai probabil sa mergeti cu fluxul, decat sa fiti atenti si proactivi in atingerea obiectivelor. Cu cat va puneti propriile nevoi pe primul loc, cu atat veti fi mai creativi cu viata voastra.